Megszüntették a Papp László akadémia támogatását

Az ökölvívó-szövetség tisztújítását követően átvilágították az akadémiákat. A hajdúszoboszlói fennakadt a rostán.

MN
2017. 09. 14. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége akadémiáinak átvilágítása alapján a hajdúszoboszlói Papp László Ökölvívó Akadémia finanszírozásának megszüntetéséről döntött – írja az MTI.

A beszámoló szerint az áprilisi tisztújítást követően Erdei Zsolt elnök és az új elnökség szinte azonnal kezdeményezte az egyesületek, régiók és akadémiák működésének teljes körű ellenőrzését, a finanszírozási rendszer átvilágítását. Az április 15-én indult munkát a MÖSZ szakemberei mellett külső sportszakmai auditor végzi, s a végleges eredményeket és következtetéseket október 31-én hozzák nyilvánosságra. A Papp László Ökölvívó Akadémiával kapcsolatban ugyanakkor már most döntést hozott az elnökség, miután a vizsgálatok szerint a finanszírozása – a megadott kritériumokat figyelembe véve – nem indokolt.

A MÖSZ tájékoztatása szerint a szövetség főtitkárát azzal bízta meg a testület, hogy a következő elnökségi ülésre tegyen javaslatot az akadémiai rendszer működésére és a támogatások elosztására a 2018-as évre vonatkozóan.

Az elnökségi ülésen arról is szó volt, hogy a sportág legendás alakjának, Papp Lászlónak az emlékét a jövőben is kiemelten igyekszik ápolni a szövetség, ezért a következő évtől a MÖSZ ismét szeretné megrendezni a háromszoros olimpiai bajnokról elnevezett emlékversenyt, s tervbe vette a Papp László-díj újbóli bevezetését, melyet mindig az adott év legjobb utánpótláskorú versenyzője kapna meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.