Saját elveit felrúgva nem engedte tudósítani kollégánkat a Veszprém

A kézilabda-rangadó szervezői furcsamód túljelentkezésre és helyhiányra hivatkoztak.

Arday Attila
2017. 09. 24. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerettünk volna olvasóinknak Veszprémből helyszíni tudósításban beszámolni a szombati Veszprém–Flensburg rangadóról, de az új szezon első hazai BL-meccse előtt a klub éppúgy elutasította akkreditációs kérelmünket, mint a legutóbbi szezon utolsó BL-mérkőzése előtt. A nekünk küldött indoklásban szó szerint ez áll:

„Elsősorban azoknak a jelentkezését kell befogadnunk, akik minden (bajnoki, BL, illetve tavaly a SEHA) mérkőzésen jelen voltak. A túljelentkezés, a helyhiány, illetve az EHF statisztikai rendszerének bővülése miatt nem tudunk további helyeket biztosítani.”

Már önmagában ez sem állja meg a helyét, hiszen minden mérkőzésen csak a Nemzeti Sport, illetve egy-két szakportál és veszprémi médium volt jelen. Még furcsább a helyzet a klub augusztus 16-án küldött körlevele alapján, amelyben az új idény akkreditációs tudnivalóiról szó szerint ezt írják:

„Kiemelt mérkőzések esetén a helyhiány miatt médiumonként csak max. 1 újságírót és 1 fotós kollégát tudunk fogadni (ülőhelynél ilyenkor elsőbbséget élveznek a sportrovattal rendelkező országos napilapok és a helyi médiumok).”

A találkozón a Veszprém kiélezett végjáték után egy góllal, 28-27-re győzte le a német csapatot, amelynek előző edzője a ma már a magyar együttest irányító Ljubomir Vranjes volt. Lékai Máté 9, Nagy László 8 gólt szerzett a meccsen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.