40 lövésből 1 gól: C. Ronaldo hatásfoka a legrosszabb a topligákban

A Real Madrid ebben a szakaszban ilyen rosszul legutóbb öt éve állt.

Arday Attila
2017. 10. 30. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz forduló után csak húsz pontja van a Real Madridnak a bajnokságban, ebben a szakaszban ilyen rosszul legutóbb öt éve állt, amikor még José Mourinho volt az edzője.

Ez egyebek között a spanyol Marca cikkéből is kiderült, ahogy az is, hogy másfél éve nem volt ekkora, nyolcpontos különbség a két legnagyobb, vagyis a Real és a Barcelona között. Akkor, a 2015–16-os szezon végén a Barca már tíz ponttal vezetett ősi ellenlábasa előtt.   

Az Index összeállítása alapján a Real Madrid ekkora hátrányból még egyszer sem lett bajnok. A portál a portugál Cristiano Ronaldóról megjegyzi, hogy tíz forduló után is csak egygólos a bajnokságban, igaz az első négy fordulóban nem játszhatott. A hatásfoka a legrosszabb az öt európai topliga – angol, német, olasz, spanyol, francia – összes szezonbeli gólszerzőjét tekintve: kísérletei 2,5 százalékából lett gól eddig. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.