A Barcelona rekordösszegű kártérítést fizet a Veszprémnek

Akár 300 millióba is kerülhet a katalánoknak a bakonyi klubtól botrányosan távozó Aron Pálmarsson.

MTI
2017. 10. 23. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona rekordösszegű kártérítést fizetett a Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapatának, így Aron Pálmarsson a katalán klubot erősíti a 2017/2018-as szezonban.

Az izlandi klasszis júliusban az első edzés előtt rövid üzenetben jelezte Ljubomir Vranjes vezetőedzőnek, hogy nem kíván megjelenni, helyette hazautazik Izlandra. Ezért a Veszprém augusztusban felbontotta a szerződését, és fegyelmi eljárást indított ellene a magyar szövetségnél (MKSZ), amelynek végén akár kétéves eltiltást is kaphatott volna.

A Bajnokok Ligájában legutóbb bronzérmes magyar klub hétfői tájékoztatása szerint mivel Pálmarssont 2018. július 1-jétől amúgy is az FC Barcelonához kötötte a szerződése, a katalánok jelezték, hogy hajlandók az irányítóként és átlövőként is bevethető kézilabdázó helyett kártérítést fizetni a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, ha hozzájárul ahhoz, hogy még ebben az idényben pályára léphessen náluk. A napokban a Barcelona kifizette a rekordösszegű kártérítést – sajtóhírek szerint hétszázezer és egymillió euró (210–300 millió forint) közötti összeget –, a Veszprém pedig kezdeményezte a fegyelmi eljárás megszüntetését, és hozzájárult ahhoz, hogy az MKSZ átadja az új csapatához 2021-ig aláíró Pálmarsson játékjogát.

A 27 éves légiós 2015-ben ötszörös német bajnokként és kétszeres Bajnokok Ligája-győztesként a német THW Kiel csapatától igazolt Veszprémbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.