Alex Giorgetti csak azért is magyar válogatott akar lenni

Rendszeresen jár Budapestre, ám két tényezőn minimum múlik, hogy teljesül-e a vágya: Fina, Märcz kapitány.

2017. 10. 04. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan járogat Magyarországra Alex Giorgetti világbajnok és olimpiai ezüstérmes vízilabdázó, mivel itt laknak a rokonai, köztük az édesanyja is, ám legutóbb – mint a 24.hu írja – nem a rokonai miatt érkezett hozzánk. A pólós, aki magyar állampolgár is, nápolyi klubjával jött Budapestre Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést játszani.

Mint a Digi Sport tévének elmondta, magyar válogatottságának korábban felvetődő lehetőségét továbbra is szem előtt tartja, e célból pedig kész akár magyar klubcsapathoz is igazolni, ráadásul olasz válogatottságát már korábban lemondta.

Januárban jelezte is Märcz Tamás szövetségi kapitánynak, hogy a magyar nemzeti együttesben akar játszani, szabályok szerinti akadálya (12 hónapos szünet) már el is hárult, igaz, a Fina (vagyis a vizes sportok nemzetközi szövetsége) vonakodik zöld jelzést adni magyar „sportállampolgárságának”, hisz nem játszik magyarországi klubcsapatban – 2012-ben szerepelt a Debrecenben.

Mostani magyarországi játéka során márpedig ott ült a lelátón Märcz kapitány, más kérdés, hogy a magyar válogatott játékosaival egyáltalán nem felhőtlen a viszonya, Alex Giorgetti ugyanis korábban igen harciasan ünnepelte a magyarok elleni (rész)sikereit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.