„Álszerénység volna azt állítani, hogy nincs éremesélyesünk”

Miklós Edit célja, hogy Phjongcshangból győztesként térjen haza.

Radványi Benedek
2017. 10. 31. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Igazából a média miatt – adott rövid kérdésünkre lényegre törő választ Miklós Edit. A lesiklásban szűk négy éve olimpiai hetedik síelőhöz azért fordultunk, mert a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tegnapi sajtótájékoztatóján helyezés nélküli célokról beszélt a februári téli játékokkal kapcsolatban, holott nyárig rendre kimondta, az aranyérem megszerzéséért utazik majd Phjongcshangba. – Már unalmas, hogy mindenki ezzel traktál. De ettől még a célom ugyanaz, vagyis hogy győztesként térjek haza – ismerte be.

A szerdától számítva száz nap múlva kezdődő olimpián Miklós Edit lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban indul; állítása szerint januári balesete már a múlté. – Jól viselkednek a térdeim, nincsenek fájdalmaim. Ugyanolyan erős vagyok, amilyen tavaly voltam – mondta. A héten Amerikába repül, ahonnan háromhetes edzőtáborozás után Kanadába utazik az első világkupaversenyre.

Olimpiai részvételével fixen számolhatunk, miután alpesisíben két női és egy férfi versenyző indulása már biztosítva van a nemzetközi szövetség friss szabályai alapján. Mint Nagy Zsigmond csapatvezetőtől megtudtuk, ezenkívül a sífutó Kónya Ádám és a műkorcsolyázók nemzeti – bizonyára Tóth Ivett által beváltandó – kvótája egyértelmű: jó esélye van az indulásra gyorskorcsolyában Nagy Konrádnak és sílövészetben Szőcs Emőkének is. No meg rövid pályás gyorskorcsolyázóinknak, akik esetében a maximális tíz kvótával számolnak (hogy így lesz-e, az a négyből hátralévő két világkupaversenyen dől el).

– Álszerénység volna azt mondani, hogy 1980 után nincs esélyünk arra, hogy érmet szerezzünk – jelentette ki Orendi Mihály, a MOB téli sportágakért felelős alelnöke. A Magyar Országos Korcsolyázószövetség vezetőjeként is megszólaló Orendi szerint a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang bárkit megverhetnek Phjongcshangban, miként a velük felálló váltó is.

A főtitkár, Vékássy Bálint elmondta, a MOB külön eredményelvárásról nem beszél, de egyértelműsítette: a jó helyezések leginkább gyorskorcsolyázóinktól és Miklós Edittől várhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.