Az NB I középmezőnyéből igazolt a Bajnokok Ligája veretlen francia csapata

A kézilabdakapus Csapó Kyra a Dunaújvárosi Kohász KA-tól a Metz együtteséhez igazolt.

MTI
2017. 10. 28. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves játékost képviselő ChampSport International sportügynökség közösségi oldalának beszámolója szerint a tehetséges kapus egy hirtelen jött lehetőséget kihasználva péntek délelőtt Metzbe utazott, ahol megfelelt a próbajátékon, és a klub azonnal leigazolta. Kölcsönszerződése a mostani szezonra szól.

Csapó a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) saját nevelésű játékosa, a Győr és a Mosonmagyaróvár együttesében is szerepelt.

A francia bajnoki címvédő Metz jelenleg is veretlenül vezeti a tabellát, és a Bajnokok Ligája csoportkörében is százszázalékos. Egyik kapusa, az olimpiai ezüstérmes Laura Glauser gyermeket vár, ezért volt szüksége új játékosra a poszton.

„Teljesen váratlanul ért a lehetőség, mondhatnám, egyik pillanatról a másikra” – nyilatkozta Csapó. Elmesélte, hogy a menedzsere telefonon értesítette, azonnal pakoljon össze egy váltás ruhát és némi hideg élelmet, mert indulnia kell Metzbe, a BL-ben eddig veretlen csapat ugyanis szeretné személyesen is megismerni és egyeztetni a jövőről egy esetleges szerződés kapcsán.

„Először jót nevettem, mert biztos voltam benne, hogy csak viccel, de miután megismételte az előző mondatát, kezdtem komolyan venni és alaposan összezavarodni” – mesélte a kapus. A DKKA vezetői sokat segítettek, hogy ilyen gyorsan létrejöhessen a klubváltás.

„Úgy éreztem, egy ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni. Abban bízom, hogy a szezon során több ízben tudok majd visszatérni Magyarországra, akár májusban a BL négyes döntőjére” – jegyezte meg optimistán Csapó Kyra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.