Csak Brazíliából kilencvenen jönnek a Budapest Maratonra

Megdőlt a nevezési rekord, 30 400-an regisztráltak előzetesen a hétvége valamelyik futótávjára.

MTI
2017. 10. 12. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32. Spar Budapest Maraton Fesztivál szervezői másfél éve a tavaszi Vivicittán 30 045 fővel állították fel a hazai szabadidősport események eddigi nevezési csúcsát. A hétvégi, október 14–15-ei eseményre 30 400-an regisztráltak, 81 országból több mint 5000 külföldi futó jelezte részvételi szándékát.

A legtöbb nevezés, 800 Nagy-Britanniából érkezett, majd Franciaország, Olaszország, Németország, Szlovákia és Lengyelország következik a sorban. Jönnek futók Új-Zélandról, Chiléből, Costa Ricából, sőt Brazíliából is 90-en.

A futóturisták – futók és kísérőik – száma a rendező Budapest Sportiroda (BSI) előzetes becslése szerint eléri a 12 000 főt, akik várhatóan több mint 40 000 vendégéjszakát töltenek itt, s a költésük várhatóan eléri a 2 milliárd forintot.

Szombaton a rövidebb távok versenyeire kerül sor a Városligetben, a Budapest Maraton vasárnap 9.30 órakor rajtol a Hősök teréről. A forgalmi korlátozásokról a Forgalmiváltozások.hu oldalon érdemes tájékozódni.

Az esemény kínálata, rajtidőpontokkal

Október 14., szombat:

Október 15., vasárnap:

Információk és nevezés a Futanet.hu oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.