Egy éjszaka alatt került jelentős hátrányba Michelisz Norbert

Utólag kizárták a Honda gyári csapatának mindhárom versenyzőjét a túraautó-világbajnokság előző, kínai futamairól.

MTI
2017. 10. 28. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) honlapja szerint azért büntették meg az istállót, mert szabálytalan motorokat használt két héttel ezelőtt. A Honda nem fellebbez a döntés ellen.

Michelisz második és negyedik helyet szerzett a kínai Ningpóban, és három versenyhétvégével az idényzárás előtt a második helyen állt összetettben. A szankció miatt a negyedik pozícióba csúszott vissza, és 32,5 pontos hátrányba került az éllovashoz, Thed Björkhöz képest.

„Rossz hírrel kezdődött a nap Japánban. Ebben a helyzetben csak annyit tudok mondani és ígérni, hogy mindentől függetlenül harcolok tovább a bajnoki címért az utolsó pillanatig” – írta közösségi oldalán szombaton Michelisz.

A WTCC következő futamait vasárnap tartják Motegiben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.