„Egyelőre nem tudom, miben áll a magyar stílus, de az Eb-n kiderül”

Bánhidi Bence szerint merjünk nagyot álmodni, mindenki mindennap azon dolgozik, hogy ez sikerüljön.

Arday Attila
2017. 10. 31. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrendítő pofont kapott legutóbbi meccsén a Szeged, másfél hete hazai pályán kilenc góllal alulmaradt a Veszprémmel szemben. Azóta a kerete nem is edzett együtt, a válogatottak a nemzeti csapattal Győrben edzőtáboroztak. Így aztán a szegedi „B-közép” tagjai, vagyis Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Balogh Zsolt (akik a csapat magyar magját alkotják a középső posztokon) annak a szakembernek az irányításával gyakoroltak múlt héten, aki előtte veszprémi klubedzőként adott leckét nekik. Ez volt az első alkalom, hogy a svéd Ljubomir Vranjesnél – mint szövetségi kapitánynál – edzettek, korábban Carlos Pastor, illetve Xavier Sabaté alatt klub- és válogatott szinten is a spanyol iskolához szoktak hozzá.

– Taktikailag egészen más Vranjesnél, hiszen sokkal többet megenged nekünk a pályán, nem korrigálja annyit, amit csinálunk, nagyobb a szabadságunk. Talán az is lehetett az oka ennek, hogy a kapitány fel akarta mérni a keretet – mondta lapunknak Bánhidi Bence azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy 2022-ig meghosszabbította a szegedi szerződését.

Mint a modern kézilabdát megtestesítő színizom beállós elmondta, rengeteget edzettek, de még össze kell szoknia a válogatottnak. Éppen ezért egyelőre az alapjátékokat vették át. Szavaiból az derül ki, a hazánkba idén új stílust (sebességre épülő kézilabdát) hozó svéd tréner nem akarja mindjárt a saját képére formálni a magyar válogatottat, inkább szeretné vele megtalálni a saját útját. A Bundesligából érkező Vranjes egy hete úgy nyilatkozott, nem német vagy skandináv stílusban akarja játszatni a mieinket, hanem magyar stílusban.

– Egyelőre nem tudom, miben áll a magyar stílus, de januárban, az Európa-bajnokságon kiderül – mondta most Bánhidi Bence. – Elvárásokról még nem volt szó, nagyon fiatal a csapat, szerintem képes lesz jó eredményre.

Ez a hét már ismét a kluboké, hiszen folytatódik a Bajnokok Ligája, vasárnap az A csoportban harmadik Szeged az éppen előtte álló Löwent fogadja, és meg is előzheti. Legutóbb a negyeddöntőig jutott a Szeged, a nagy álom és cél a négyes döntő.

– Én azt mondom, merjünk nagyot álmodni, mindenki mindennap azon dolgozik, hogy ez sikerüljön – mondta a beállós, akit a Szeged–Veszprém rivalizálásról is kérdeztünk. – Nem hiszem, hogy nagyobb lett a különbség a két magyar csapat között, csak egy nagyon rossz napunk volt legutóbb, amiből tanulnunk kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.