Felépítik az olimpiára szánt atlétikai stadiont

Befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de a tervek szerint 55 ezer fősre bővíthetnék.

Lőrincz Tamás
2017. 10. 03. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiarendezéstől egyelőre visszalépett a magyar kormány, de a Kemény Ferenc sportlétesítmény-fejlesztési program keretében folytatódnak a stadion- és csarnoképítések – írta a Napi.hu.

A lap szerint a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közzétette a Budapest IX. kerületében, a Kvassay-zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén létesítendő atlétikai stadion megvalósítására kiírt tervpályázat eredményét. A stadion befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de a tervek szerint 55 ezer fősre bővíthető.

Az első helyet, és ezzel 7 millió forintos díjat a Napur Architect Építészeti Iroda Kft. nyerte el. A stadion terveit vezető tervezőként a cég tulajdonosai, Ferencz Marcel Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és Détári György jegyzi. Korábban az építésziroda tervezte a több mint 40 milliárdért felépített Duna Aréna uszodát, valamint megnyerte a Néprajzi Múzeum új épülete tervpályázatát is. A cég nettó árbevétele 2013-ban még 23 millió forint volt, 2016-ban viszont már 359 millió, az adózott eredménye pedig 6,6 millióról 123 millió forintra nőtt.

Mint ahogyan arról lapunk beszámolt, az atlétikai stadion 15 hektáros telkét a magyar állam 2014-ben 16,5 milliárd forintért vásárolta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.