Leszaggatta a szélvihar az új MTK-stadion tetejét

Úgy tűnik, a több új stadionnál felhasznált ponyvatető nem bírja a rossz időt.

MN
2017. 10. 29. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a vasárnap délutáni MTK–Mosonmagyaróvár NB II-es meccs maga volt az október végi Brazília, hiszen az MTK 6-1-re nyert, miközben a kék-fehér fanatikusok egy új dallal és egy leguggolós, majd felpattanós és tombolós koreográfiával sokkolták a stadiont, azt már közben is látni lehetett, hogy a nagy szélben egy szakaszon meglazult a Hungária körút felőli tetőszerkezet – írja a 444.

Úgy tűnik, a több új stadionnál felhasznált ponyvatető nem bírja a rossz időt, hiszen már a szintén új debreceni stadion vendégszektora fölött is kiszakadt a textil. Ilyen ponyvatető került a friss szombathelyi arénára is. Jó tetőfajta ez, csak a szelet nem bírja, illetve az eső távoltartására alkalmatlan, mert beesik alá, ha szél van, az utolsó sorokig. Cserébe viszont pompásan javítja az akusztikát. Úgyhogy egyszerűen hangvetőnek kellene hívni, nem tetőnek, mert utóbbi hamis várakozásokat ébreszt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.