Magyarország pályázhat a 2023-as atlétikai világbajnokságra

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétika Szövetség (MASZ) elnöke jelentette be: pályázhatunk a vb rendezési jogára.

MTI
2017. 10. 30. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétika Szövetség (MASZ) elnöke a nemzetközi szövetség (IAAF) Budapesten tartózkodó elnökének, Sebastian Coe-nak a jelenlétében hétfőn bejelentette: Magyarország pályázhat a 2023-as szabadtéri világbajnokság rendezési jogára – közölte az MTI.

Gyulai Miklós a MASZ alapításának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt több mint száz évben a magyar atlétika volt nagyon jó és nagyon rossz helyen is, ám 2012 óta a kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően ismét rá tudott lépni arra az útra, amely oda vezetheti a sportágat a magyar sporttérképen, ahova tartozik.

„Ennek fontos lépése a mai bejelentés: ha a feltételek és a helyzet megfelelő lesz, a MASZ megpályázza a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokság rendezését” – jelentette be.

„A MASZ vezetőivel folytatott délelőtti megbeszélésen elégedetten néztem a tervezett budapesti atlétikai stadionról készült dokumentumokat. Budapest 2004-ben remek fedettpályás vb-t rendezett, biztos vagyok abban, 2023-ban sem lenne ez másképp” – mondta Sebastian Coe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.