Olyan horvát meccsen járt Csányi Sándor, ahol bunyó volt a VIP-szektorban

Az MLSZ elnöke Splitben járt egy bajnokin, ahonnan prominenseket vittek el a rendőrök.

Ficsor Benedek
2017. 10. 23. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hajduk Split–Dinamo Zagreb horvát bajnoki rangadón kapták lencsevégre Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökét – számolt be vasárnap este a Nemzeti Sport Online. A portál fel is tette a kérdést: vajon Csányi a Videoton korábbi, a Hajduk jelenlegi vezetőedzője, Joan Carillo miatt utazott Horvátországba? Vagyis a spanyol szakember is esélyes lenne a magyar válogatott Bernd Storck távozásával megüresedő szövetségi kapitányi posztjára?

A kínzó bizonytalanságnak hétfőn reggel vetett véget a sportlap, amikor megírta, spliti, klubközeli forrásból úgy értesült, „Csányi Sándor elsősorban nem MLSZ-elnöki minőségében, hanem az OTP Bank elnök-vezérigazgatójaként látogathatott a hétvégén Horvátországba”. Hozzátette, az OTP Bank horvátországi leányvállalata, az OTP banka Hrvatska tavasszal megvásárolta a Hajdukot is támogató Splitska bankát, így üzletileg érdekelt a térségben, a mérkőzésen pedig a klub vendégeként vett részt.

A szombati rangadó azonban nem elsősorban Csányi látogatása miatt marad emlékezetes. A meccs alatt ugyanis a VIP-szektorban a Hajduk és a Dinamo elöljárói között dulakodás alakult ki, a rendőrök több embert előállítottak, illetve szemtanúként hallgattak meg, nagy részük a rendőrségen töltötte az éjszakát.

A dulakodás résztvevői között a beszámolók konkrétan említik a Hajduk elnökét, Ivan Kost, Mario Branco sportigazgatót és a klub felügyelőbizottságának korábbi tagját, Marko Erceget. A Dinamo oldaláról pedig Matej Skegro pénzügyi igazgatót és Kresimir Antolic biztonsági főnököt. Továbbá zágrábi részről jelen volt a Dinamo sportigazgatója, Tomislav Svetin, ő került először szóváltásba Brancóval. Csányi Sándor nem volt érintett a dulakodásban, a lefújás után egyből elhagyta a stadiont.

A meccs 2-2-es döntetlennel zárult. A bajnokságot a Dinamo vezeti, hét ponttal előzve a harmadik Hajdukot.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.