Világbajnoki döntőt játszhat Babos Tímea

Andrea Hlaváckovával bejutott a döntőbe a szingapúri WTA-teniszvilágbajnokság páros versenyében.

MTI
2017. 10. 28. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadik helyen kiemelt magyar-cseh kettős szombaton a világelső Martina Hingis, Csan Jung-dzsan svájci-tajvani duóval találkozott. A felek 1:1-ig haladtak csak egymás mellett, ekkor Babosék elvették az egyesben ötszörös, összesen pedig huszonötszörös Grand Slam-bajnok Hingis adogatását, majd nemsokára Csanét is, így dupla brékelőnybe kerültek (4:1). A 24 éves magyar játékos azonban – aki harmadszor szerepel a vb-n – ekkor elvesztette az adogatójátékát, egy brék azonban így is megmaradt, és 34 perc elteltével Babos könnyedén kiszerválta az első szettet.

A folytatásban az idén négy tornán győztes magyar-cseh páros remekül tartotta az ellenfél tempóját, pedig a 37 éves – és visszavonulását csütörtökön bejelentő – Hingis többször is igazolta klasszisát. A két duó 5:5-ig kiegyenlített küzdelmet vívott, ekkor egy labdamenetet követően Babos fájdalmas arccal a földre rogyott, és könnyeivel küszködve a bokáját fogta. Ötperces ápolást követően visszatért a pályára, 6:6-nál pedig jöhetett a rövidítés. Ebben Babos adogatása után meccslabdához jutott a magyar-cseh duó, a diadalt pedig a soproni teniszező remek szervafogadása hozta meg. A találkozó 1 óra 43 percig tartott.

Babosék ezzel visszavágtak ellenfelüknek, amelytől idén Madridban, Pekingben és Cincinnatiben is kikaptak.

„Nehéz bármit mondani most, még nem hittük el ezt a győzelmet. Örülök, hogy a jó fonák-returnömmel sikerült befejezni a meccset” – mondta a pályán adott nyilatkozatában a magyar játékos, hozzátéve: az elköszönő Hingis helyett is elérzékenyült egy kicsit, elvégre a svájci sztár a tenisztörténelem része.

Babosnak 2015-ben egy győzelem és két vereség volt a mérlege a vb-csoportkörben a francia Kristina Mladenovic oldalán, tavaly a negyeddöntőben búcsúzott a kazah Jaroszlava Svedovával. Idén újra egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le a páros versenyt Szingapúrban.

Ami a múltat illeti, Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben, Babos 2015-ben és tavaly párosban játszhatott a négy közé jutásért a WTA-világbajnokságon. Ez akkor egyiküknek sem sikerült, ami azt jelenti, hogy Babos volt az első magyar a vb elődöntőjében.

A vasárnapi fináléban a címvédő orosz Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina vagy a holland Kiki Bertens és a svéd Johanna Larsson lesz Babosék ellenfele. A második elődöntő 15 órakor kezdődik.

Eredmény, páros elődöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlavácková (3.) – Martina Hingis, Csan Jung-dzsan (1.) 6:4, 7:6 (7-5)

Fucsovics is remekelt

Fucsovics Márton háromjátszmás, több mint háromórás mérkőzésen, nagy küzdelemben maradt alul a világranglistán negyedik helyezett Marin Ciliccsel szemben az 1,8 millió euró (554 millió forint) összdíjazású bázeli keménypályás férfitenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.