A Veszprém kapusa Szegedre megy, Sterbiket be is jelentették helyette

Mirko Alilovic aláírt a riválishoz, s szinte abban a percben biztossá vált, hogy a helyére Sterbik Árpád érkezik.

Radványi Benedek
2017. 11. 29. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018 nyarán a Mol–Pick Szeged férfi-kézilabdacsapatába szerződik a horvát válogatott kapus, Mirko Alilovic – olvasható a klub honlapján. A 32 esztendős hálóőrnek lejár a szerződése a nagy magyar rivális, a Veszprém csapatánál, a váltásról már pletykáltak a sportág berkein belül.

Ahogy arról is, hogy a helyére Sterbik Árpád kerül a Veszprémbe. A Handball-planet.com szakportál ezt tényként írta meg november elején. Mondhatnánk, hogy meglepő módon, de bizonyára előre egyeztetetten ezt a transzfert is szerdán reggel jelentették be hivatalosan a Telekom Veszprém oldalán. A 38 éves, magyar származású kapus szerződése 2018. július 1-jétől 2020. június 30-ig szól.

Sterbik 2001 és 2004 között már játszott Veszprémben, közönségkedvenc volt, 2002-ben Bajnokok Ligája-döntőt is vívott a bakonyiakkal. Aztán a Ciudad Real, a Barcelona, majd a Vardar Szkopje kapuját védte. A Ciudaddal és a macedónokkal Bajnokok Ligáját nyert, és 2017-ben őt választották a Final4 legjobb játékosának. 

„A Veszprémmel a csúcsra szeretnék érni újra a Bajnokok Ligájában – mondta most a Nemzeti Sportnak. – Szerettem volna még egy kicsit közelebb kerülni a szülőhelyemhez, a szüleimhez, a barátaimhoz. Temérdek ismerősöm, sok barátom él a városban és a környékén. Arról nem is beszélve, hogy

így közelebb lesz a feleségem is a szülővárosához, Tapolcához.

Az ikreinknek is jót tesz majd, hogy magyar környezetben élhetnek.”

Alilovic 2011 óta védett Veszprémben, előtte ő is járt Spanyolországban, 2005-től 2010-ig a Leon játékosa volt, ezután egy évre a szlovén Celje következett.

A Veszprém két kapusa nyártól az exszegedi Mikler Roland és Sterbik Árpád lesz, a Szegedé Alilovic és várhatóan a szintén horvát Marin Sego.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.