Akadálypálya lett a Császár–Komjádi Béla Sportuszodából

Az élsportolóknak már azért is komoly küzdelmet kell folytatniuk, hogy bejussanak.

MN
2017. 11. 07. 21:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem úgy működik a 3,8 milliárd forintból felújított, majd a nyári vizes világbajnokságra átadott Császár–Komjádi Béla Sportuszoda beléptetőrendszere, ahogyan kellene – tudta meg a 24.hu.

A portál szerint a létesítménybe – noha kiválóan működött a régi beléptetőrendszer – új kapukat szereltek a bejáratokhoz, amelyek a pénztárban kiváltható műanyag „karórákkal” működnek, mint sok wellnessközpontban. A Komjádit azonban 90 százalékban sportolók használják. A naponta belépő ezer fő jelentős részét a KSI, a Vasas és más kisebb klubok vízilabdázói, a Jövő SC, az UTE és a Darnyi Tamás Sportiskola úszói teszik ki. Ők viszont nem napijegyet vesznek, hanem az egyesület fizet utánuk havonta, ráadásul nem egyenként, hanem csoportosan járnak edzésre. 

Verrasztó Zoltán, a Jövő SC elnöke a 24.hu beléptetést firtató kérdésére úgy válaszolt, „az egy vicc”. „Miközben a felújított öltöző üresen tátong, az egészen kicsi gyerekektől a felnőtt sportolókig bezárólag mindenki a lelátón öltözik, ott tárolják a cuccukat” – tette hozzá. Lehetne egy kártya, amellyel egyszerre többen is beléphetnének, az azonban még nincs kész, és órát sem kapnak. Ráadásul „épp annyi öltöző kellene, ahány belépő, de sportolóból sokkal több van, mint szekrény”.

Így a versenyzők a vészkijáraton mennek naponta ki és be a biztonsági őr segítségével. A bajnokok és a bajnokjelöltek öltözőszekrény helyett padokat és fogasokat használnak. A klubjaik pedig mindezért havonta előre kifizetik az uszodának a beléptetésüket.

Például Gyurta Dániel és Kapás Boglárka is ilyen körülmények között készül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.