Besokallt a legjobb magyar kerékpáros sprinter, a bringáját is eladja

Visszavonul Szalontay Sándor, akiről a szövetségben azt mondják, kiveszett belőle a lelkesedés és a tűz.

MN
2017. 11. 03. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi évek egyetlen, a világ legjobbjai között is jegyzett magyar sprintere, a tavaly világkupa-12. helyezést is elérő Szalontay Sándor bejelentette, hogy abbahagyja a pályakerékpározást – írja az Index.

A fő ok: nem kap támogatást a színvonalas versenyzéshez a magyar szövetségtől, állítja, ötmillió forinttal tartoznak neki. Elmondta, volt, hogy szerepelt egy olyan világkupán, amely kapcsán a szövetségben kiszámolták, hogy nincs esélye a kijutásra. „Minden évben változik a kvalifikáció, és ezt nem vették figyelembe.”

Eközben itthon a Millenáris Velodrome lepusztultsága miatt – ahol amúgy a korcsolyázók jégpalotáját húzzák majd fel – nem tudott edzeni.

„Nem a sporttól ment el a kedvem, a magam szórakozására továbbra is csinálni fogom, attól lett tele a pohár, hogy kis emberek hoznak döntéseket, és arról beszélnek, hogy Szalontay nem hoz eredményt. Közben meg

olyanokba fektetik az energiát, akiből nem lesz felnőtt versenyző.

A 9,84-es időm átvetíthető négyezer méterre, ott 4:20-at érne, erre a következő évtizedekben nem lesz képes magyar kerékpáros” – nyilatkozta Szalontay, akinek éves büdzséje 5-7 millió forint között van.

Szalontay a Facebookon már meg is hirdette eladásra a versenykerékpárját, amely 3500 eurót (1,1 millió forint) is érhet. 

A pályaszakág vezetője, Pataki Ibolya azt nyilatkozta a Velo.hu-nak, hogy számított Szalontay bejelentésére. „Az utóbbi időben kevesebb lelkesedést és tüzet láttunk Sanyiban, mint korábban. Nagy tehetségű sportolóról beszélünk, aki

az elmúlt 3 évben kimagasló állami támogatásban részesült.

Eredményei felfelé ívelőek voltak, még ha az utóbbi időszakban nem is mindig jött ki számára a lépés.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.