Bízik a magyar szövetség Tomori Zsuzsanna játékában

„Szinte naprakészek vagyunk, mindennap egyeztetünk az orvosokkal” – mondta az MKSZ főtitkára.

MN
2017. 11. 17. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ő nagyon ott akar lenni, a válogatottnak szüksége van rá, meglátjuk. Én bízom benne, hogy kint lesz” – nyilatkozta Novák András, az MKSZ főtitkára a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában.

„Szinte naprakészek vagyunk, mindennap egyeztetünk az orvosokkal” – fogalmazott Novák. Hozzátette, hogy ha a dán edző számít Tomorira a németországi tornán, akkor a szövetség készen áll, hogy egy orvosi csapatot biztosítson a játékosnak.

„Bármilyen döntést hoz szakmailag, készen vagyunk rá” – nyilatkozta az MKSZ főtitkára, aki szerint Tomori a csoportkör második felében csatlakozhat a csapathoz, de akár a világbajnokság elejétől a társaival lehet.

A győri klub szerdai szurkolói ankétján az hangzott el, hogy Tomori teljes gyógyulása csak januárra várható.

Az MKSZ elnöksége november végén ülésezik, akkor fogalmazza meg a hivatalos elvárást a válogatottal szemben. Novák András elmondta, a magyarok csoportja és a keresztág is erős, az elvárás minden bizonnyal a nyolc közé kerülés lesz, „de lehetnek merészebb álmaink, ha mindenki egészséges”.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC átlövőjének térde október elején, a Fehéroroszországban játszott Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg, azóta nem léphetett pályára, ennek ellenére szerepel Kim Rasmussen szövetségi kapitány 19 fős keretében – írja az MTI.

Korábban Kim Rasmussen azt mondta: reméli, hogy számíthatnak Tomorira. „Nem akarunk nyomást helyezni a játékosra a sérülése után, semmilyen kockázatot nem szeretnénk vállalni, így az állapota természetesen meghatározza a további döntéseket” – jelentette ki.

A december 1-jén kezdődő világbajnokságon a magyar együttes a címvédő Norvégiával, valamint Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban. A mérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik. Kim Rasmussen csapata a jövő héten Norvégiában részt vesz a Möbelringen-kupán, ahol a házigazdákon kívül Oroszország és a Koreai Köztársaság együttesével találkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.