Bottas nyerte a Formula 1-időmérőt

A 28 éves versenyzőnek ez a harmadik pole-pozíciója.

MTI
2017. 11. 11. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valtteri Bottas, a világbajnok Mercedes istálló finn pilótája nyerte a Formula 1 brazil nagydíjának szombati időmérő edzését, amelynek elején a negyedik vb-diadalát két hete biztosító brit Lewis Hamilton a gumifalnak csapódott.

A 28 éves Bottasnak idén és pályafutása egészét tekintve is ez a harmadik pole-pozíciója. A rajtrácson a második helyet a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője foglalja majd el, a harmadik pozícióból Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája indul.

Hamilton az időmérő edzés első szakaszának elején megcsúszott az egyik kanyarban, és a gumifalba csapódott. A friss négyszeres világbajnok nem sérült meg, de a versenyautója összetört, így nem tudta folytatni a kvalifikációt. Hamilton ugyanakkor nem a huszadik, utolsó, hanem a tizennyolcadik helyről kezdheti meg a felzárkózást a vasárnapi futamon, mivel a Toro Rosso mindkét pilótája, a francia Pierre Gasly és az új-zélandi Brendon Hartley tízhelyes rajtbüntetést kapott, így ők ketten foglalják el az utolsó két rajtkockát.

A brazil nagydíj vasárnap magyar idő szerint 17 órakor kezdődik Sao Pauloban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.