Dekoncentrált Szeged, száguldó Veszprém

A Mol–Pick Szeged 34-31-re kikapott a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

Arday Attila
2017. 11. 05. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este egyértelműen kiderült, két hete Szegeden nemcsak egy nagyon rossz meccset produkáltak a hazaiak, amikor kilenc góllal kikaptak a Veszprémtől, hanem komoly mentális gondokkal küzdenek. Most ugyan a Szeged (ismét saját csarnokában) csupán 34-31-re maradt alul a német Löwen ellen a Bajnokok Ligájában, valójában nem volt szoros a meccs. Annyira nem, hogy kilenc perccel a vége előtt már nyolc góllal vezetett a vendégcsapat, attól kezdve kiengedett, míg a Szeged gyakorlatilag tét nélkül, minden mindegy alapon támadott. Feltétlenül értékelendő, hogy küzdött a becsületéért, és ezúttal sikerült is megmentenie, de ettől még óriási hiba volna szőnyeg alá söpörnie a problémáit.

A mostani kudarc azért is fájhat, mert az elmúlt években a Szegednek többször is sikerült megleckéztetnie a Löwent, a korábbi meccsek alapján az edzőknél Carlos Pastor taktikailag egyértelműen Nikolaj Jacobsen fölött áll. Pedagógusként, pszichológusként nem biztos. A meccs döntő szakaszában a szegediek koncentrálóképességben maradtak alul, amikor egyenlíthettek volna, a lerohanásnál eladták a labdát, a 7 a 6 elleni játékot választó Löwen ellen többször az üres kapuba sem tudtak betalálni viszonylag közelről sem. Majdnem 20 (!) gólt kaptak a szünetig úgy, hogy az ellenfél átlövői alig jelentettek veszélyt.

– Nem úgy védekezünk, mint a legutóbbi szezonban, akkor az egyik legjobb védelmünk nekünk volt a BL-ben. Messze vagyunk attól a szinttől, amelyet akkor produkáltunk – mondta Carlos Pastor a Sport 1-en.

Magyar szempontból pozitívum a balátlövő Bodó Richárd öt gólja (alig több irgalmatlan erejű lövésből) és az is, hogy a jobb szélen némi lehetőséget kapott a 22 éves, saját nevelésű Fekete Bálint. Más kérdés, hogy labdához sem ért, anélkül pedig elég nehéz fejlődni.

Innentől kezdve a Szegedtől csoda lenne, ha kedvező helyen tudna továbbjutni az A csoportból. A Veszprém továbbra is veretlenül vezeti a B csoportot, a sereghajtó dán Aalborgot itthon 30-24-re verte meg. Négy magyar is fontos szerepet játszott ebben: Lékai Máté hét, Ancsin Gábor három góllal, Mikler Roland kapus és Schuch Timuzsin a védelemben.

A nőknél az FTC 28-25-re győzte le Dabason a Thüringert, és továbbjutott a második csoportkörbe. A 4. fordulóban a Győr legalább ilyen fontos meccsen fogadja ma 19 órától a Rosztov-Dont, amelytől két hete kikapott.

A Szeged gólszerzői: Bodó, Zsitnyikov 5-5, Gorbok, Sigurmannsson 4-4, Bánhidi, Skube, Balogh Zs. 3-3, Gaber, Sostaric, Källman, T. Petrus 1-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.