Egy magyar menedzserirodának köszönhetjük Georges Leekenst

Bölöni László, Lipcsei Péter, Vladimír Smicer, Kader Keita ügyeit is ők intézik.

Gabay Balázs
2017. 11. 02. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő óta Georges Leekensnek hívják a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A 68 éves belga edző neve már Pintér Attila kinevezése előtt felmerült a Magyar Labdarúgó Szövetségnél. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a hétfői bejelentéskor kifejtette, a tréner neve is benne volt a szövetség adatbázisában, melyből válogatták a lehetséges Storck-utódokat.

Georges Leekensnek remek magyar kapcsolatai vannak, erről Békeffy Gábor mesél a Nemzeti Sport csütörtöki számában. A kettős állampolgárságú, Budapesten élő menedzser elárulta a lapnak, édesapja, Békeffy Jenő volt Leekens első menedzsere, ő intézte el, hogy a belga a Club Bruggehöz kerüljön, mellyel később bajnokságot is nyert. Ma már Bognár György és fia, Bognár István viszi az ügyeit, a vállalkozás alkalmazottja Békeffy Gábor is. Cégük neve: East Foot Management.

Az aktív magyar játékosok közül Pátkai Máté, Rudolf Gergely vagy épp a nemrég az APOEL Nicosiába igazoló Sallai Roland neve lehet ismerős, az EFM intézi az igazolásaikat. A külfödiek közül igen jól cseng Francisco Pavón neve, aki Bajnokok Ligáját is nyert a Real Madriddal 2002-ben. A már visszavonult magyarok közül Lipcsei Péter, Fehér Miklós, Kovács Zoltán, Dragóner Attila is a cégnek lehet hálás a külföldre igazolás miatt.

Mivel az EFM a közép- és kelet-európai csillagok felfuttatását tűzte ki célul, a környékbeli országok játékosait is megtalálni a dicsőséglistájukon. A szlovák válogatott Vladimír Weiss, a BL-győztes Vladimír Smicer vagy épp a Barcát is megjárt Kader Keita is rajtuk keresztül jutott el magasabb szintre. A BEK-győztes Steaua Bucurestiből Bölöni Lászlót és Victor Piturcát is az iroda közvetítette nyugatra a szocializmus idején, majd edzőként is ők vitték az ügyeiket.

Bognár István a 24.hunak azt nyilatkozta, Leekenst a román szövetség is hívta, illetve Egyiptomból is keresték, de ő a magyar kispadot választotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.