Éppen a Barcelona ellen talált magára a Szeged, és meg is verte

Pálmarssont a közönség egy része ünnepelte, a többség azonban kifütyülte.

Arday Attila
2017. 11. 19. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csendes taps köszöntötte a Barcelonát a kézilabda-BL-meccsre megint megtelt szegedi sportcsarnokban, egészen addig, amíg be nem mutatták Aron Pálmarssont. Ekkor derült ki, a Veszprémből furcsa körülmények között távozó izlandi irányító milyen népszerű lett (alighanem ezzel a tettével) a szegedi szurkolók között, vagy legalábbis egy csoportjuknál. A drukkerek egyébként három demoralizáló hazai vereség után is ugyanolyan szívet melengető lelkesedéssel biztatták a csapatukat, már péntekre mind a 3200 belépő elkelt Új-Szegeden.  

Stas Skube kapta meg újra a karmesteri pálcát a Tisza-parti csapatnál Carlos Pastortól, akinek bizalma ezek szerint töretlen a játékosban, ahogyan a klubvezetésé is Pastorban. 

Balogh Zsolt játéka kellett elsősorban ahhoz, hogy 7-5-re is vezessen a magyar csapat: a betörése, az átlövése, a harcmodora, amely büntetőt hozott. Jobb kezes átlövőpárja, Gorbok is jó hatásfokkal lőtt, Sego pedig védett egy-két nagyot. Thigaus Petrus olyan látványosan mentett meg egy labdát, hogy közben lefejelte a reklámtáblát – aztán megrázta nagy Boney M.-frizuráját, és ment tovább. 

A 18. percben kiderült, hogy Pálmarsson a szegediek többsége számára már messze nem olyan rokonszenves, hiszen füttykoncert köszöntötte első pályára lépését, mindjárt túl sokat lépett is a labdával, el is vették tőle. Skube a túloldalon ezzel szemben magától odaadta a labdát többször a Barcelonának, véletlenül. Jött is a helyére Zsitnyikov irányítani, a hazai együttes pedig három góllal vezetett, amikor a katalán csapat időt kért a félidő közelében. Mégis négy lett a különbség, aztán amikor kettőre olvadt a Szeged előnye, Pastornak volt mondanivalója. A szünetben így lett három ide (16-13).  

Fordulás után Risztovszki kapus sorra hozta a bravúrokat a Barca kapujában, öt percnek kellett eltelnie, mire Bodó Richárdnak köszönhetően végre bevette valaki a kapuját. Előbb döntetlenre feljött a vendégcsapat, majd – köszönhetően annak, hogy nagyon könnyedén kezdték megverni a szegedi védelmet a ruganyos barcelonai átlövők – a 39. percben már kettő volt oda. Színes bőrű játékosaik hol átugrották a védőket, hol mellettük repültek be. Vagy elkapta a nyakukat valaki, ezért meg kiállították. Ugyanez történt az egyre inkább magára találó Pálmarsson betörésénél.

Végül már kapus nélkül támadott a Szeged, Risztovszki erre egész pályás góllal felelt. 22-22-nél egyenlített megint a magyar csapat, majd Thigaus Petrus újabb labdalopása után fordított. Negyedórával a meccs vége előtt régen nem állt ilyen jól a Szeged nagycsapat ellen. 

Ekkor két irányítóval próbálkozott Pastor, Skube és Zsitnyikov is a pályán volt, ez még egyet lendített a szekéren. Thiagus Petrus üres kapus góljával három volt már ide! Öt perccel a vége előtt. Egy egész csarnok éltette a védekezés kulcsemberét, a Barca meg volt zavarodva, időt kért. De további két perc után is maradt a különbség. Zsitnyikov cundergólja döntötte el végül a csatát, 31-28-ra győzött a Szeged!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.