Felfüggesztette elnökét a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség

A végrehajtó bizottság egyhangúlag hozta meg a döntést a tajvani elnök, Vu Csing Kuo ügyében.

MTI
2017. 11. 04. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) honlapjának híre szerint – melyet az MTI szemlézett – a döntés egyelőre ideiglenes, mivel a végső hivatalos határozattal megvárják a fegyelmi vizsgálat lezárását. Az AIBA fegyelmi bizottsága október 10-én függesztette fel Vu Csing Kuót, mely szankció azonnali hatállyal életbe is lépett. 

Az AIBA-ban júliusban valóságos belháború támadt, ezért a végrehajtó bizottság szavazást kezdeményezett Vu leváltásáért, és létrehozott egy ideiglenes vezető testületet az elnök ellenében.

A szövetséget 2006 óta vezető tajvani Vu már évek óta támadások kereszttüzében áll, most azzal vádolják, hogy csődközeli helyzetbe vezette az AIBA-t, ellenfeleit el akarta távolítani a végrehajtó bizottságból, jóváhagyás nélkül hozott fontos, anyagi jellegű döntéseket, miközben félrevezette a médiát és a nemzeti szövetségeket az AIBA pénzügyeiről, illetve korábban megakadályozta, hogy bizalmatlansági szavazás legyen ellene.

A fegyelmi bizottság szerint a szervezet adóssága jelenleg több mint 15 millió dollár (4 milliárd forint). A 70 éves sportvezető továbbra is tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatótanácsának.

Az elnöki feladatokat ideiglenesen az AIBA európai tagszövetségét vezető olasz alelnök, Franco Falcinelli látja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.