Félresikerült ugrásban vesztette életét a világrekorder extrémsportoló

Valerij Rozov szárnyas repülőruhában ugrott le az Ama Dablam himalájai csúcsról.

MTI
2017. 11. 13. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 52 éves extrémsportoló, kétszeres világbajnok ejtőernyős szombaton halt meg, azután, hogy szárnyas repülőruhában leugrott a 6812 méteres Ama Dablam himalájai csúcsról a Mount Everest közelében.

Rozov 2009-ben a világon elsőként hajtott végre ejtőernyős ugrást egy működő kamcsatkai vulkán, a Mutnovszkij tölcsérében, 2013-ban pedig magassági világrekordot állított fel azzal, hogy a 7220 méteres Csangce-csúcsról ugrott le a Himalájában. 2016-ben saját rekordját is megdöntötte azzal, hogy minden korábbinál magasabbról, a himalájai Cso Oju-hegycsúcs 7700 méteren fekvő pontjáról vetette magát a mélybe, idén pedig a világon elsőként hajtott végre bázisugrást Peru legmagasabb és Dél-Amerika negyedik legmagasabb pontjáról, a Huascarán-hegyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.