Hanga Ádám a Real legyőzéséről: Boldogok vagyunk, bárkit le tudunk győzni

A Barcelona nem volt eddig nagy formában, de az örök rivális listavezető ellen megmutatta.

Arday Attila
2017. 11. 13. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Real Madrid – Barcelona mindig más, kosárlabdában is. Lehet bármilyen formában a két klubóriás, itt bármi megtörténhet, mint ahogy történt is szenzáció vasárnap. Egy szerény formában lévő, önmagát még kereső, de Hanga Ádámot egyre jobban beépítő Barcelona vendégszerepelt a spanyol fővárosban a listavezetőnél, és ha már ott járt, 84-80-ra megverte.

Ha a statisztikákat nézzük, nem ez volt Hanga legjobb őszi meccse – 6 pontot, 1 asszisztot és 5 lepattanót jegyzett az Európa egyik legjobb védőjátékosa –, de

az, hogy majdnem 26 percet a pályán töltött, mutatja, mennyire fontos szerepe van a katalán együttesben. 

„Megmutattuk, hogy bárkit le tudunk győzni, ehhez azonban olyan intenzitással kell játszanunk, mint ma tettük – mondta az NSO összeállítása szerint a magyar kosaras. – Nagyon boldogok vagyunk, de ennyi nem elég, minden meccsen meg kell próbálnunk nyerni. Egy kicsit több időre van még szükségünk, de már a szezon elején is megmutattuk, hogy tudunk jól játszani. Voltak rossz meccseink, a mai azonban rendben volt, ennek szellemében kell folytatnunk a munkát, és megőrizni a hidegvérünket.” 

A szeptemberi Eb-n főszerepet játszó Hanga Ádám az idei vb-selejtezőkön nem szerepel a válogatottban. Klubja a játékosokra bízta a döntést, a kosarasak többsége pedig a klubot választotta. Mint Hanga Ádám a Nemzeti Sportnak indokolt, szerencsétlen helyzet volt, hogy ezt rájuk bízták, a klubtól kapja ő is a fizetését, ezért marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.