Három gólt szokott rúgni a győztes a Juventus és a Barcelona párharcában

A nap rangadója mellett az Atlético sorsa még különösen érdekes: Antoine Griezmannból fekete bárány lett.

Arday Attila
2017. 11. 22. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyerő képletet kell találnia az Atlético Madridnak az AS Roma ellen – követeli szinte címében a Marca című spanyol napilap. Diego Simeone irányításával a csapat az előző négy évben kétszer is szerepelt a Bajnokok Ligája döntőjében, míg az idén tavasszal elődöntős volt. (Külön érdekes, hogy amióta az argentin tréner dirigál, csak a Real Madrid tudta megállítani az Atléticót.)

Jelenleg azonban nem egyszerű a helyzet, a képlet persze nem bonyolult: ha a Matracosok szerdán nem szereznek három pontot a Roma ellen a Bajnokok Ligája C csoportjában, akkor elbúcsúznak a továbbjutástól, feltételezve, hogy a Chelsea nyer a Qarabag otthonában.

A vizes lepedőt sokan Antoine Griezmannra és rossz teljesítményére húzzák, mondván: lélekben már más klubnál futballozik – hogy melyiknél, arról egyelőre csak pletykák vannak.

A számokat nézve van némi alapja a feltételezésnek: a francia támadó ebben az idényben tizennégy mérkőzésen három gólt rúgott – bár Simeone mester védi őt, ez az eredményesség elmarad előző évi teljesítményétől: ugyanezen időszak alatt már kilenc gólnál járt Griezmann.

A nap másik fő mérkőzésének a Juventus–Barcelona rangadó számít, amelyen a torinóiak egy győzelemmel, a vendégek egy döntetlennel már biztosan továbbjutnának a csoportkörből, bár még csak az 5. fordulóban vagyunk. Ez a párosítás amúgy is európai klasszikusnak számít, az elmúlt években többször is középpontba került.

A 2015-ös BL-döntőben a Barca 3-1-re nyert, míg az idén már háromszor összecsapott a két megaklub.

A tavaszi negyeddöntőben a Juve otthon 3-0-ra nyert, Katalóniában 0-0-ra végzett. Az őszi csoportmeccsen viszont a Barca nyert otthon 3-0-ra. Akkor a Juve volt tartalékos, most az ellenfél lesz az. 

Az A csoportban a hibátlan Manchester Unitednek egy pont kell a biztos csoportelsőséghez, a Basel vendégeként erre reális esélye van.

A B csoportban megvan a két biztos továbbjutó, a Paris Saint-Germain és a Bayern München, már csak a csoportelsőségért küzdenek.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
A csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)–Benfica (portugál) 18.00
FC Basel (svájci)–Manchester United (angol) 20.45

A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. FC Basel 6, 3. CSZKA Moszkva 6, 4. Benfica 0

B csoport:
Paris Saint-Germain (francia)–Celtic Glasgow (skót) 20.45
RSC Anderlecht (belga)–Bayern München (német) 20.45

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 12 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 9, 3. Celtic Glasgow 3, 4. Anderlecht 0

C csoport:
Qarabag (azeri)–Chelsea (angol) 18.00
Atlético Madrid (spanyol)–AS Roma (olasz) 20.45

A csoport állása: 1. AS Roma 8, 2. Chelsea 7 pont, 3. Atlético Madrid 3, 4. Qarabag 2

D csoport:
Sporting Lisboa (portugál)–Olimpiakosz Pireusz (görög) 20.45
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 20.45

A csoport állása: 1. FC Barcelona 10 pont, 2. Juventus 7, 3. Sporting Lisboa 4, 4. Olimpiakosz 1

A csoportok első két helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek az Európa-liga kieséses szakaszába. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.