Hazai pályán hengerelt a Győri ETO

Görbicz Anitáék legyőzték a Rosztovot, amely bő két hete egy góllal jobb volt az odavágón.

MTI
2017. 11. 06. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő két hete Oroszországban a Rosztov kiélezett csatában 23-22-re győzött, s bár a Győr az utolsó perc játékvezetői döntése miatt megóvta a találkozót, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította a beadványt.

A győrieknél változatlanul több játékos is hiányzott sérülés miatt, ennek ellenére ők kerültek először háromgólos előnybe a 16. perc végére (7-4). A vendégek ekkor időt kértek, ám ez sem segített, a győriek kihasználták az emberelőnyeiket, így hat perccel később már 11-5 állt az eredményjelzőn. A magabiztosan játszó magyar együttes a szünetig négy találatot meg is őrzött előnyéből.

A fordulást követően tartotta a három-ötgólos különbséget a Győr, húsz percen keresztül háromnál közelebb nem tudott jönni az orosz gárda. A hajrában egy gólra is zárkózott a Rosztov, azonban egyenlíteni nem tudott.

A hazaiak legeredményesebbjei az egyaránt ötgólos Görbicz Anita és Eduarda Amorim voltak.

A Győr szombaton a hozzá hasonlóan hatpontos dán Midtjylland vendégeként lép pályára Ikastban.

Eredmény, Női Bajnokok Ligája, 4. forduló, B csoport:

Győri Audi ETO KC – Rosztov-Don (orosz) 25-23 (13-9)

a Győr gólszerzői: Görbicz, Amorim 5-5, Mörk, Oftedal 4-4, Puhalák, Bognár-Bódi 3-3, Althaus

A csoport állása: 1. Győr 6 pont (100-85), 2. Midtjylland (dán) 6 (90-93), 3. Rosztov 4, 4. Brest Bretagne (francia) 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.