Kikapott a Veszprém a férfikézilabda-BL-ben

Ebben a szezonban először.

MTI
2017. 11. 12. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben a szezonban először veszített a Telekom Veszprém a férfikézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörében, miután 33-28-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a hetedik forduló vasárnapi játéknapján. A két együttes legutóbb június elején, a kölni BL-elődöntőben találkozott, akkor a PSG 27-26-ra győzött, majd ezüstérmes lett, a magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett. A párizsiak legutóbb 2014 novembere óta veretlenek hazai pályán a BL-ben.

A Veszprém gólszerzői: Gajic, Tönnesen 5-5, Marguc, Ilic 4-4, Nilsson, Manaszkov 3-3, Accambray 2, Ugalde, Blagotinsek 1-1. A veszprémiek közül az ujjtörés után gyógyuló csapatkapitány, Nagy László, valamint Jamali Iman hiányzott a rangadóról, amit az európai szövetség a hét mérkőzésének választott. A párizsiak Daniel Narcisse, Luka Karabatic és Luc Abalo játékára sem számíthattak sérülés miatt.

Rendkívül szigorú védekezéssel kezdte a találkozót a PSG, amely Nikola Karabatic és a norvég Sander Sagosen góljaival, illetve Thierry Omeyer védéseinek köszönhetően ellépett riválisától (5-3). A vendégek védekezése nem állt össze megfelelően, és mivel több mint hét percen keresztül nem dobtak gólt, a franciák öttel elhúztak (11-6).

Ljubomir Vranjes vezetőedző időt kért, majd a PSG-től igazolt William Accambray kétszer is eredményes volt emberhátrányból, de Omeyer újabb bravúrjaival és Nadim Remili góljaival tovább nőtt a Paris Saint-Germain előnye (15-10).

A hajrában ismét Nikola Karabatic talált többször is a hálóba, csapata az emberhátrányos időszakokat is átvészelte, és magabiztosan, öt góllal vezetett a szünetben (19-14).

Nagy lelkesedéssel és gyorsabb játékkal kezdte a második felvonást a Veszprém, és Dragan Gajic találataival sikerült felzárkóznia (22-20). A Mirko Alilovic helyére beállt Mikler Roland egyre jobban védett, társai hatékonyabban védekeztek és lőttek, ennek köszönhetően egy gólra csökkentették a különbséget (25-24).

Tíz perccel a vége előtt az egyenlítésért támadott a Veszprém, de nem járt sikerrel, a PSG pedig a folytatásban – Edouard Kempf góljaival – ismét ellépett, és eldöntötte a rangadót (30-26). Bár a norvég Kent Robin Tönnesen sorozatban négyszer volt eredményes, csapata már nem tudott közelebb férkőzni a hazaiakhoz.

A francia csapat – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Nikola Karabatic volt nyolc találattal, Kempf és Sagosen egyaránt hatszor talált be. A magyar bajnokcsapat magyar játékosai közül senki nem dobott gólt. Az eddigi mérkőzéseken fantasztikusan tejesítő Lékai Mátét kikapcsolták a párizsi védők.

A veszprémiek jövő szombaton éppen a PSG-t fogadják a BL csoportkörében.

A B csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 12 pont, 2. Telekom Veszprém 11, 3. Flensburg-Handewitt (német) 10, 4. Vive Kielce (lengyel) 6, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 5 (190-194), 6. Celje PL (szlovén) 5 (209-222), 7. THW Kiel (német) 5 (165-182), 8. Aalborg (dán) 2 pont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.