Kikaptak a kézis hölgyek a norvégoktól

29-24 lett az eredmény a Mobelringen-kupa szombati fordulójában, pedig sokáig vezettünk is.

MN
2017. 11. 25. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női kézilabda-válogatott sokáig vezetett, végül öt góllal, 29-24-re kikapott a házigazdák csapatától a norvégiai Mobelringen-kupa szombati, második fordulójában – közölte az MTI. A világbajnoki főpróbának számító felkészülési torna második fordulójában Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő házigazdákkal találkozott, akik a legutóbbi három olimpiából kettőt megnyertek, tavaly, Rióban pedig a harmadik helyen végeztek.

A szombati, straumei mérkőzésen az első néhány perc után nagyon hatékonnyá vált a magyarok védekezése, illetve több nagy védést bemutatott Bíró Blanka. A kapus a bravúrjaival magabiztosságot adott a védelemnek, a támadások pedig többször eredményesen zárultak, így a 17. percben 7-3-ra vezetett a magyar csapat. Ezt követően a norvégok megkezdték a felzárkózást, a szünetig egy gólra csökkentették hátrányukat.

A pihenőt követően megint nőtt a különbség, de a 44. percre egyenlítettek a hazaiak, majd a hajráig fej fej mellett haladt a két együttes. Utoljára 23-23-nál volt egyenlő az állás, onnan a norvégok – a magyar hibákat kihasználva – még hat gólt szereztek, miközben csak egyet kaptak.

A jövő pénteken kezdődő vb-n a magyar csapat Norvégiával egy csoportban szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.