Legyőzte az Újpestet az orosz gigász a szuperkupadöntőben

Gyakorlatilag az orosz és a magyar válogatott csapott össze a Komjádiban.

Gabay Balázs
2017. 11. 04. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz milliárdosok imádják a sportba önteni a pénzüket – a tevékenységüket egyesek inkább pénzmosásként jelölik –, elég, ha fociban az Arsenal vagy a Chelsea futballcsapatainak tulajdonosaira vagy kézilabdában BL-győztes Vardar Szkopje első emberére gondolunk. A női vízilabdásokat maga az állam dotálja irgalmatlan összegekkel, Kirisi város csapatát az egyik legnagyobb olajvállalat, a Szurgutnyeftegaz tartja fent. A hölgyeknek ezzel a pénzügyi segítséggel nem csak odahaza, a nemzetközi vizeken sincs ellenfele: idén ők nyerték az Euroligát az Olimpiakosz ellen. A negyeddöntőben még a Dunaújváros és az Újpest is ott volt, de kiestek, utóbbi viszont a második számú sorozatban, a LEN-kupában csúcsra ért a Padovával szemben.

A lilák így szombat délután az orosz sztárcsapatot fogadták a Komjádi uszodában az Európai Szuperkupa-döntőben. A Honvéd 2006-os győzelme óta először játszhatott ezért a trófeáért magyar csapat. Az orosz válogatott gerincét adó Kirisi csobbant a magyar nemzeti csapat kulcsjátékosait tömörítő UVSE ellen, előbbi tűnt előzetesen esélyesebbnek.

Ezt a vajkezű Prokofjeva bizonyította, aki egy félidő alatt három góllal terhelte meg Gangl Edina hálóját, a szünetben 7-5-re vezettek az oroszok. Hiába hozta le azonban a második és a harmadik negyedet döntetlenre az Újpest, Soboleva centerből szerzett találata mindent eldöntött 8-6-nál. A hazaiak igazából az emberelőny kihasználásban maradtak alul: míg a Kirisi háromból hármat belőtt, az Újpestnek 3/7 volt a mérlege. A Honvéd után az UVSE nem tudta második magyar egyesületként megszerezni az Európai Szuperkupát, az Oroszországba került. A végeredmény: 10-6.

18.15-től Szolnok–Ferencváros döntő a férfiaknál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.