Leköpte és a földön rugdosta apja a sztárteniszezőt

Jelena Dokic nemrég megjelent könyvében kipakol korábbi élsportolói életének sötét oldaláról.

2017. 11. 16. 8:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég kiadták a korábbi szerb-ausztrál élteniszező Jelena Dokic önéletrajzi könyvét, amelyben a sportoló az Index cikke szerint gátlások nélkül beszél arról, hogyan bánt vele edzője és apja.

A leírtak szerint az öreg Damir Dokic nemritkán a haját húzta, egy-egy rosszabb eredmény után pedig leköpte vagy felpofozta.

Az egyik ilyen esetben Jelena Dokic földre került, ahol az apa tovább folytatta az erőszakot, meg is rugdosta a lányát.

„Voltak olyanok, akik tudták, mi történik, mégsem segítettek. Elvesztettem a hitemet, az önbizalmamat, végezni akartam magammal” – fogalmaz Dokic, aki 2014-ben vonult vissza. Párosban Grand Slam-döntőig jutott, egyéniben a világranglista 4. helyéig, Wimbledonban játszott elődöntőt, most 34 éves.

A könyv Az elpusztíthatatlan címmel jelent meg, a Marca spanyol lap, illetve a The Guardian tudósított először a kiadványról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.