Lelopták a fotókat a győri kézisztár mobiljáról

Hetekig enni és aludni sem tudott Nora Mörk, de miután elfogadta a történteket, megkönnyebbült.

2017. 11. 14. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi  hetekben már a játékára is kihatott Nora Mörknek, a Győri ETO KC kézilabdacsapat norvég válogatott játékosának a magánéletbeli problémája: egy hacker áldozatává vált, és a 26 éves jobbátlövő mobiljáról sorban kezdtek kikerülni a világhálóra a korábban készült privát képei egy nemrégiben használt mobilalkalmazás miatt. A húszas éveiben járó e-tolvaj időközben feladta magát, a történetről pedig maga a játékos számolt be a norvég TV2-nek.

– Az életem nagyon sokat változott. Az egyik pillanatban még jól éreztem magam, aztán eltűnt az önbecsülésem. Nehéz ezt átélni, szerintem az emberek fel sem fogják, mit tesznek a másikkal – beszélt az esetről Mörk a Hosszabbítás.hu cikke szerint.

Mörk rémálma egy norvégiai válogatott-összetartás során kezdődött, amikor rájött arra, hogy valaki hozzáfér a telefonon tárolt dolgaihoz. Hosszú hetekig próbált titkolózni, de annyira kihatott a játékára a történés, hogy nem hallgathatott tovább.

– Nehezemre esett enni és aludni is. Így pedig elég nehéz dolgozni. Néha mérkőzések előtt és alatt is „az” járt a fejemben.

Mörk „vissza akarja szerezni a kontrollt az élete fölött”, és mivel szerinte ez a nála fiatalabb lányokat is sújthatja, bátorítja őket, hogy hasonló helyzetben kérjenek segítséget. Természetesen jogi úton is elégtételt akar venni.

A kézilabdázó pénteken döntött úgy, hogy nyilvánosság elé áll a történettel, szombaton pedig 13 gólt lőtt a Győr BL-meccsén Dániában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.