Magyarország karate-világbajnokságot rendezne

A magyar szövetség beadta a jelentkezést a 2022-es karate-világbajnokságra.

MTI
2017. 11. 01. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöke hazaérkezését követően elmondta, a sportág múlt heti spanyolországi korosztályos vb-jén, Tenerifén tudatta hivatalosan Magyarország rendezési szándékát a nemzetközi szövetség (WKF) illetékeseivel, s igyekezett támogatókat gyűjteni a törekvés sikeréhez.

„Ez persze még csak az első lépés” – jelentette ki az MKSZ vezetője. „Az biztos, hogy mi vagyunk az első jelentkezők, de még jöhetnek vetélytársak, hiszen döntés a házigazdáról csak egy év múlva, a madridi vb-n fog születni” – mondta, hozzátéve, hogy részletes anyagot kell beadniuk minden fontos adattal, leírva, hogy miképpen akarnak és tudnak megfelelni az amúgy igen szigorú rendezési feltételeknek.

A karate a 2020-as tokiói nyári játékokon mutatkozik be az ötkarikás programban, így Magyarország két évvel a japán eredetű küzdősport olimpiai debütálása után lenne vendéglátója a felnőtt világbajnokságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.