Mányoki a Gibraltári-szoros átúszása után: „El kellett vennem a célból”

A zalaegerszegi óceánúszó pechje, de lehetősége is volt, hogy a jelenlegi mezőnyben ő a legerősebb.

2017. 11. 08. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

4 óra 9 perc alatt az amerikai Zach Margolis társaságában sikeresen átúszta a Gibraltári-szorost Mányoki Attila ultraúszó, aki így már hat kihíváson túl van az Ocean’s Seven sorozatból, s a nyolcadik ember lehet a földön, aki mind a hét óceáni átkelőt meghódítja. Hazatérve első interjúját a Digisport tévének adta szerda reggel.

Beszámolt arról – amit korábban már megtudtunk tőle –, hogy a szervezők sorba rakták a zord időjárás miatt az úszókat, és a legrosszabb körülmények közé dobták a leggyorsabbakat, Margolist és a nála is sebesebb Mányokit.

– Kénytelen voltam a magam céljából elvenni, együtt kellett úsznunk – említi legnagyobb helyszíni nehézségéről az úszó.

Noha előzetesen az áramlatok miatt arra lehetett számítani, hogy 22-23 kilométert is tempózniuk kell, 16 kilométernél megállt a motorcsónak számlálója, köszönhetően annak is, hogy az elejét Zach nagyon „megnyomta”, aztán viszont Mányoki szedte jobban a karjait.

Az úszást nem tartotta túl szörnyűnek (persze az időjárás sok mindent befolyásol), nem úszott „magához képest” sokat és nagyon ki sem merült, frissítéskor csak ivott.

Mányoki életében most a pihenésé a főszerep, de természetesen edz, jövő év augusztusában ugyanis jön a legveszedelmesebb hely, a brit Északi-szoros. Az összidőt tekintve a lehető legjobban áll az eddigi teljesítők közt.

Mányoki Attilával indulása előtt interjút készítettünk, tavaszi, ötödik szorosa teljesítésekor pedig részletesen bemutattuk őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.