Máris megvan a tokiói kajak-kenus cél: öt érem, két arany

A szakszövetség vezetése felmérte a japán viszonyokat. Vannak távolságok.

2017. 11. 06. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máris kitűzte az éremcélt a 2020-as tokiói olimpiára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség: Schmidt Gábor elnök a köztévének vasárnap este elárulta, öt éremmel, köztük két arannyal számolhatunk a következő nyári olimpián a jelenkor legeredményesebb ötkarikás sportágában. A kajak-kenusok vezetője a köztévében elismerte, kicsit korai még Tokióról beszélni, ám nem árt résen lenni, már fel is mérték a terepet a japán fővárosban a szövetségi vezetők.

„Amikor utaztunk, nekem is kicsit furcsa volt, hogy alig jöttünk haza Rióból, már Japánba tartunk” – beszélt kellemes benyomásairól Schmidt. A delegáció pályabejáráson járt, illetve olyan helyszíneket keresett, amelyek az akklimatizációt segítik, ez ugyanis még nagyobb jelentőséggel bír majd, mint 2016-ban Brazília esetében. Nemcsak a jelentős, hétórás időeltolódás, de a magas páratartalom és az akár az étkezésben is megfogható kulturális különbségek is nehezítik majd a sportolók dolgát – mondta.

A szövetség elnöke Hüttner Csaba kapitánnyal és Berényi Péter szervezési igazgatóval járt a japán fővárosban, és még épülő, de impozáns helyszínről számolt be. „Ez egy kikötői öböl, egy kikötőrészt választanak le” – mondta.

Schmidték már találtak is tökéletes felkészülési helyszínt, amely bár 800 kilométerre van a majdani versenycentrumtól, ez repülővel alig több mint egy óra. „Azt hiszem, csak az utolsó pillanatban megyünk majd a tokiói pályára” – árulta el az elnök.

Schmidt Gábor a héten a magyar edzőkkel megosztja majd tapasztalatait, a terv az, hogy a kajak-kenusok is kimennek jövőre egyszer Tokióba, 2019-ben pedig versenyezni is lehetőség volna talán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.