Nagy csatában nyerte meg Grigor Dimitrov a férfitenisz-világbajnokságot

A bolgár Dimitrov három szettben legyőzte a belga David Goffint.

MTI
2017. 11. 19. 21:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grigor Dimitrov nyerte a férfiteniszezők londoni világbajnokságát, a vasárnapi fináléban nagy csatában, három szettben legyőzte David Goffint.

A döntő első játszmája kissé hektikusan kezdődött, a 26 éves Dimitrov az első két adogatását elveszítette, és belga ellenfele is elbukta első szervajátékát. Goffin 4:3-ig őrizte brékelőnyét, a bolgár azonban ekkor egyenlített, majd 6:5-nél ismét fogadóként nyert, ezzel övé lett a szett.

A másodikban már sokkal jobban vigyáztak szerváikra a felek, a szakasz egyetlen brékjét Goffin érte el, így egyenlített.

Az elődöntőben Rogert Federert búcsúztató Goffin a harmadik szett első játékában három bréklabdához jutott, ám a bolgár nem adta adogatását, s ettől olyan erőre kapott, hogy a folytatásban esélyt sem adott riválisának: a döntőjátszmát 6:3-ra nyerve karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta.

A mérkőzés 2 óra 32 percig tartott.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.