Öt perc alatt hármat lőttek a magyar hokisok az olaszoknak

5-2-re győzött a magyar csapat a Négy nemzet tornán.

MTI
2017. 11. 12. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar jégkorong-válogatott 5-2-re legyőzte az olasz együttest a budapesti Tüskecsarnokban zajló Négy nemzet torna szombati játéknapján.

Mindkét csapat vereséggel kezdte a tornát, a magyarok a lengyelektől, az olaszok a japánoktól kaptak ki a pénteki nyitónapon.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány jövő áprilisi, hazai rendezésű, divízió I/A-s világbajnokságra készülő csapata a nyolcadik percben hátrányba került, Michele Marchetti az első nagy lehetőséget kihasználva vette be Bálizs Bence kapuját. Nemsokára azonban már magyar előnynek örülhetett a telt házas Tüskecsarnok közönsége: előbb egy villámgyors emberelőnyös játékban volt Bartalis István, Sebők Balázs, Magosi Bálint a pakk útja a hálóig, majd 46 másodperccel később Sárpátki Tamás átadásából Sarauer Andrew vágta kapásból kapuba a korongot. A harmad végén érezhetően fokozódott a magyar nyomás, több helyzetet is kidolgozott a házigazda.

A második húsz perc rögtön olasz egyenlítéssel indult: még fél perc sem telt el a játékrészből, amikor Luca Frigo belőtte az élesen kapu elé tett korongot. Mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, s bár az olasz kapu forgott többször veszélyben, Bálizsnak is kellett hárítania, s a kapuvas is a segítségére volt. Újabb találat azonban nem született a harmadban, így a záró felvonásra 2-2-es döntetlennel fordultak a csapatok. Ez maradt az állás egészen az 55. percig, amikor Sebők újabb gólpasszt adott Magosinak. Az utolsó percek izgalommentességéről pedig Wehrs Kevin és Erdély Csanád gondoskodtak: előbbi egy távoli bombával, utóbbi üres kapus góllal.

A két együttes februárban Lengyelországban is találkozik felkészülési tornán, ahol az egyaránt vb-ellenfél házigazda lengyel és kazah csapat ellen is jégre lép a magyar válogatott. A jövő áprilisi világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.

A magyarok vasárnapi, japánok elleni mérkőzésére jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Roland Divatház Négy nemzet torna, 2. forduló:

Magyarország–Olaszország 5-2 (2-1, 0-1, 3-0)

Gólszerzők: Magosi (11., 55.), Sarauer (12.), Wehrs (59.), Erdély (60.), illetve Marchetti (8.), Frigo (21.).

Korábban:

Lengyelország–Japán 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Pénteken játszották:

Lengyelország–Magyarország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Japán–Olaszország 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Vasárnap játsszák:

Lengyelország–Olaszország 14.30

Japán–Magyarország 18.00

Az állás: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3 (6-6), 3. Japán 3 (4-4), 4. Olaszország 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.