Otthon sem bírt a PSG-vel a Veszprém

Múlt vasárnap a francia fővárosban a PSG 33-28-ra legyőzte a magyar bajnokot.

MTI
2017. 11. 18. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém öt góllal kikapott a vendég Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombati játéknapján.

Eredmény: Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain (francia) 24-29 (12-12)

a Veszprém gólszerzői: Lékai 8, Ilic 7, Blagotinsek 3, Nagy, Gajic, Tönnesen, Marguc, Sulic, Nilsson 1-1

Múlt vasárnap a francia fővárosban a PSG 33-28-ra legyőzte a magyar bajnokot. Az elmúlt idényben bronzérmes veszprémiek a szombati találkozó elején öt góllal elhúztak a legutóbb második francia gárdától (7-2), ám a félidő utolsó öt percére a párizsiak egyenlítettek (10-10), sőt, ujjtörése után visszatérő Nagy László kiállítása nyomán először a mérkőzésen a vezetést is átvették (11-12).

A szünetre végül döntetlennel vonulhattak a felek, a fordulást követően pedig a PSG lépett el 2-3 góllal, s kemény védekezéssel, gyors lerohanásokkal tartotta előnyét, míg a veszprémiek sokszor hibáztak felállt fal ellen. Tíz perccel a végső dudaszó előtt először került emberelőnybe a Veszprém, s bár a létszámfölényt kihasználva egy találatra megközelítette ellenfelét (21-22), a 41 esztendős Thierry Omeyer kulcspillanatokban bemutatott védéseinek és a tíz góllal zárt Uwe Gensheimer találatainak is köszönhetően újra ellépett a PSG, s már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Ezzel a hat kör után még százszázalékos Veszprém egymást követő második mérkőzését is elvesztette francia riválisával szemben, így valószínűleg játszania kell a nyolc közé jutásért.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.