Újra kikapott a Szeged, de egy magyar játékos azért örülhetett

A válogatott Faluvégi Rudolf csapata, a francia HBC Nantes 33-30-ra győzött.

MTI
2017. 11. 11. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak közül a mandulagyulladással küzdő szlovén Matej Gaber, a vendégek keretéből pedig a sérült Olivier Nyokas és Julian Emonet hiányzott. A francia csapatban ott volt a balátlövő Faluvégi Rudolf, aki a 12. percben szerezte első gólját.

Jól kezdtek a szegediek (3-1), de a spanyol Juan Carlos Pastor vezetőedző a 14. percben időt kért, mert a Nantes fordított, sőt hatékonyabb támadójátéka és kapusteljesítménye révén három góllal ellépett (6-9).

A játék képe egy ideig nem változott, a vendégek határozottabbak voltak, és szép gólokat dobtak (11-15). Az orosz irányító, Dmitrij Zsitnyikov becserélése után javultak a házigazdák támadásai, és mivel a horvát Marin Sego kapus több védést is bemutatott, a Szeged a felére csökkentette hátrányát a szünet előtt (15-17).

A sorozatban négy gólt szerző Faluvégi, valamint a spanyol Eduardo Gurbindo is egyre jobban teljesített a vendégeknél. A nantes-iak kihasználták, hogy nem volt folyamatos a játék, és ismét növelték előnyüket (19-23). Ezt követően felváltva estek a gólok, és amikor a francia együttes a meccs során először vezetett öttel, Pastor ismét időt kért (24-29).

Ekkor még tíz perc volt a találkozóból, de a vendégek taktikusan kézilabdáztak, a lehető legjobban elhúzták a támadásaikat, ügyeltek rá, hogy ne adják el a labdát, és megérdemelten nyertek.

A Nantes az első fordulóban házigazdaként is legyőzte magyar ellenfelét, szombati sikerével pedig az A csoport negyedik helyére lépett. A francia csapat – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Faluvégi Rudolf volt hét találattal. 

A szegediek sorozatban harmadik tétmérkőzésüket veszítették el hazai pályán, a közelmúltban az NB I-ben a Telekom Veszprémtől, a BL-ben pedig a német Rhein-Neckar Löwentől kaptak ki. Jövő vasárnap a Barcelona ellen, ugyancsak hazai pályán folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

Férfi-Bajnokok Ligája, 7. forduló, A csoport:
Mol-Pick Szeged – HBC Nantes 30-33 (15-17)
A Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 6, Källman, Sigurmannsson 4, Zsitnyikov, Sostaric, Bánhidi 3, Gorbok, Bodó 2, Skube, Thiagus Petrus, Buntic 1

vasárnap játsszák:
B csoport: Paris Saint-Germain (francia) – Telekom Veszprém 17.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.