Vereséggel kezdett a magyar válogatott a Négy nemzet jégkorongtornán

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott a lengyel együttestől a budapesti Tüskecsarnokban.

MTI
2017. 11. 10. 21:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar vereséggel végződött a Négy nemzet jégkorongtorna nyitónapi mérkőzése.

A találkozó előtt a 81. születésnapját szerdán ünneplő Egri János korábbi televíziós műsorvezető és válogatott jégkorongozó végezte el a korongbedobást.

A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített volt, a kapuk nem forogtak nagy veszélyben. Aztán Sebők Balázs szép szólójából nem született gól, az ellentámadásból pedig Krystian Dziubinski szerzett vezetést a lengyeleknek. A harmad utolsó perceiben nagyobb ritmusra váltottak a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, bár a lengyelek többször veszélyeztettek.

A második húsz perc rögtön magyar góllal indult, Sarauer Andrew átadásából Dudás Jesse egyenlített. Ötven másodperc múlva azonban ismét lengyel előnyt mutatott az eredményjelző, Alex Szczechura szerezte a második lengyel gólt. A harmad közepén a magyarok kerültek fölénybe, több helyzetet is kidolgoztak, ám nem sikerült ismét egyenlíteni. A hajrában megint a lengyelek voltak veszélyesebbek, Aron Chmielewski öt perccel a dudaszó előtt emberelőnyből tovább növelte a különbséget, egy kapu előtti kavarodásnál csapott le jó ütemben a korongra.

A záróharmad elején a lengyelek bebiztosították győzelmüket, Marcin Kolusz talált Rajna Miklós kapujába. Az utolsó percek inkább a kemény, mintsem a szép játékról szóltak, több verekedést is láthatott a bő kétezer néző. Az eredmény már nem változott, a lengyelek mindhárom játékrészben jobbnak bizonyulva nyerték meg a találkozót.

A két együttes februárban Lengyelországban is találkozik felkészülési tornán, a házigazda gárda mellett akkor a szintén vb-ellenfél olasz és kazah csapat ellen lép jégre a magyar válogatott. A jövő áprilisi világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata – amely a jövő áprilisi, divízió I/A-s világbajnokságra készül – szeptember végén a hazai szövetség (MJSZ) születésnapi ünnepségén már megmérkőzött a vb-rivális ellenféllel. Akkor a két tartalékosan felálló csapat összecsapását 5-1-re nyerte a debütáló finn szakember gárdája a Papp László Budapest Sportarénában.

Roland Divatház Négy nemzet torna, 1. forduló:
Lengyelország–Magyarország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Gólszerzők: Dziubinski (15.), Szczechura (23.), Chmielewski (35.), Kolusz (42.), illetve Dudás (22.).

korábban:

Japán-Olaszország 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

szombaton játsszák:

Lengyelország-Japán 15.30

Magyarország-Olaszország 19.00

vasárnap játsszák:

Lengyelország-Olaszország 14.30

Japán-Magyarország 18.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.