Vereséggel kezdett, majd visszalépett Rafael Nadal

A mérkőzésen érezte, hogy nem áll készen a tornára – jelentette ki a világelső spanyol játékos.

MTI
2017. 11. 14. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első játszmában a jövő hétvégén a Davis-kupa döntőjében is érdekelt Goffin játszott magabiztosabban, sokkal jobban adogatott, ő volt a kezdeményezőbb. A belga 6:5-nél szerválhatott az első játszma megnyeréséért, és bár a világelső egyenlített, a rövidítés Goffiné lett.

A második szettben is a hetedik kiemelt belga irányított, Nadal – akinek vb-indulása sokáig kérdéses volt térdsérülése miatt – messze elmaradt legjobb játékától. Goffin 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért szervált sikertelenül, később pedig fogadóként volt négy mérkőzéslabdája is, kihasználni azonban egyiket sem tudta. A világelső a rövidítésben már nem hibázott, így csaknem két óra játék után következett a döntő játszma.

A harmadik felvonás elején Goffin kétszer is elvette ellenfele adogatását, így már 4:1-re is vezetett. Dupla brékelőnyéből egyet megtartott a mérkőzés végéig, aminek köszönhetően 2 óra 41 perc alatt – pályafutása során először – legyőzte az aktuális világelsőt.

Rafael Nadal később bejelentette, hogy térdsérülés miatt visszalépett a további küzdelmektől a londoni világbajnokságon. Mint mondta, pályafutása során annyiszor kellett már kihagynia ezt a viadalt, hogy most nem akart távol maradni, azonban a mérkőzésen már érezte, nem áll készen a tornára.

A 16-szoros Grand Slam-tornagyőztes Nadal trófeagyűjteményéből így továbbra is hiányozni fog a vb-cím. A 31 éves mallorcai teniszező helyét honfitársa, Pablo Carreno Busta veszi át a Pete Sampras-csoportban.

ATP-vb, Pete Sampras-csoport, 1. forduló:

David Goffin (belga, 7.)–Rafael Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4

Korábban:

Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)–Dominic Thiem (osztrák, 4.) 6:3, 5:7, 7:5

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.