Videón a világ leggyorsabb KO-ja vb-címmeccsen

Egy dél-afrikai harmatsúlyú bokszoló hozta össze honfitársa ellen.

MN
2017. 11. 20. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WBO harmatsúlyú világbajnoki övéért lépett kötelek közé Zolani Tete szombat éjszaka Belfastban. A dél-afrikai ökölvívó kihívója honfitársa, Siboniso Gonya volt.

A mérkőzést a televízió is közvetítette, a nézők így azt láthatták, hogy a címvédő az első menet 11. másodpercében, az első ütéskombinációval földre küldi ellenfelét. A jobbkezes ütés ereje megsemmisítő volt, Gonya a felvétel tanúsága szerint az eszméletét is elvesztette. A bíró rászámolt, majd kezdődhetett az ünneplés, és persze a gyors orvosi segítségnyújtás.

A kiütött bokszoló végül a saját lábán hagyhatta el a ringet – oxigénmaszkban –, Zolani Tete pedig megvédte WBO-övét. A KO a boksztörténet leggyorsabb kiütése volt, ami a világbajnoki címmeccseket illeti. 

Az eddigi rekordot egyébként Daniel Jimenez, a WBO korábbi kispehelysúlyú világbajnoka tartotta, aki 1994-ben 17 másodpercet engedélyezett Harald Geiernek, majd kiütötte. 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.