Görbiczék a svédektől is kikaptak

11 perc alatt csak egyszer talált be a magyar női kézilabda-válogatott.

MTI
2017. 12. 03. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női kézilabda-válogatott 25-22-re kikapott Svédország csapatától a németországi világbajnokság B csoportjának második, vasárnapi fordulójában – írja az MTI.

A szombatinál nagyobb elszántsággal és keményebb védekezéssel kezdték a találkozót a magyarok (6-4), de a hatékony támadójátékuk pontatlanná vált, 11 perc alatt csak egyszer találtak be, ezért a szünet előtt az egyenlítésért kellett küzdeniük, ami végül sikerült (11-11).

A második felvonásban nem volt olyan időszak, amikor a magyarok védekezése és támadójátéka egyszerre jól működött volna, a svédek ismét vezetéshez jutottak, és előnyüket magabiztosan megtartották.

Svédország–Magyarország 25-22 (11-11)

Magyarország: Bíró - Kovacsics 3, Klivinyi 5, Kisfaludy, Szekeres, Háfra 2, Bódi. Cserék: Görbicz 3, Kovács A. 4, Schatzl 5, Mayer, Lukács, Szöllősi-Zácsik, Tóth G.

A mezőny legeredményesebb tagja Gulldén volt hét góllal, Roberts hatszor talált be. A meccs legjobbjának – a norvég–magyar találkozóhoz hasonlóan – ezúttal is az ellenfél kapusát, Johanna Bundsent választották. A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat 26. alkalommal találkozott egymással, 18 magyar győzelem és négy döntetlen mellett ez volt a negyedik svéd siker.

Korábban Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke úgy nyilatkozott, a Svédország elleni csoportmérkőzés sorsdöntő lesz a magyar válogatott számára.

A magyarok szombaton 30-22-re kikaptak a világ- és Európa-bajnok norvégoktól, következő ellenfelük pedig az ugyancsak pont nélkül álló Argentína lesz, kedden 14 órától. A csoportnak tagja még Lengyelország és Csehország. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.