Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

„Hirtelen halál”: nem lesz címvédés, Van Gerwen kikapott az elődöntőben

Nagy meglepetésre nem jutott be a londoni dartsvilágbajnokság döntőjébe a címvédő Michael van Gerwen.

MTI
2017. 12. 31. 9:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első helyen kiemelt holland favorit szombat éjjel óriási csatában 6-5-re kikapott a hazai közönség előtt szereplő Rob Crosstól. A mérkőzést eldöntő „hirtelen halálban” a 28 évesen már kétszeres világbajnok Van Gerwen több meccsnyilat is elpuskázott, és végül dühös arckifejezéssel távozott a táblától.

A 27 éves Cross – aki élete első vb-fináléjára készül – ellenfele az utolsó párharcban a 16-szoros világbajnok Phil Taylor lesz. A vb után visszavonuló, 57 éves angol legenda az elődöntőben a vártnál simábban, 6-1-re verte a torna meglepetésemberét, a walesi Jamie Lewist. A legutóbbi címét 2013-ban megszerző Taylor – a sportág történetének legeredményesebb versenyzője – 21-edszer jutott vb-döntőbe.

A finálé hétfőn 21 órakor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.