Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Karácsony másnapi ajándék a Volántól: nyolc gól és kiütés az EBEL-ben

Eddig öt találat volt a legtöbb a fehérvári csapattól az osztrák liga aktuális szezonjában.

Arday Attila
2017. 12. 27. 8:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig legfeljebb öt találatig jutott az osztrák jégkorongliga, vagyis az EBEL mostani szezonjában az Alba Volán. Ez a lottóban nagyon jónak számít, tulajdonképpen a hokiban sem kevés, de semmi ahhoz képest, amit a hagyományosan megtartott karácsony másnapi fordulóban összehozott. 

Itthon a Linz ellen nyolc góllal lepte meg a híveit, akik az ellenfélnek is köszönhetően csodálatos meccset és összesen tizenkét gólt láthattak. 

Mint az NSO beszámol róla, David Gilbert nagyszerű lövésével a fehérváriak a 8. percben megszerezték a vezetést. Erre Philipp Lukas válaszolt, de három perccel később a Volán ismét magához ragadta az előnyt.

Sőt 35 másodperc múlva már 3-1-re vezetett a magyar együttes – Jonathan Harty és Hári János köszönt be –, így ért véget az első harmad.

A második játékrész elején gyorsan szépített a Linz, de a francia Antonin Manavian révén ismét kétgólosra hízott a Volán fórja. Végül Fabio Hofer is eredményes volt, így a Volán 4-3-as előnnyel várhatta a befejező harmadot.

A 49. percben Kóger Dániel találatával sokáig 5-3 volt az állás, ám három és fél perccel a vége előtt a Linz ismét közelebb jött. Azonban a hazai szurkolóknak nem kellett túl sokáig izgulniuk, mert egy perccel később Hári a második gólját is beütötte. Az osztrákok kockáztattak, lehozták a kapust, de szerencsére ez a húzás nem jött be. Sőt a Fehérvár, illetve Erdély Csanád még kétszer betalált.

„A Linz erős együttes remek támadókkal, így fontos volt, hogyan védekezik a csapat. A játékosok remekül megoldották a feladatot, hogy nyolc gólt lőttünk, az óriási öröm. Azt hiszem, most az hozta meg a sikert, hogy elhitték, képesek jó teljesítményt nyújtani. Elégedett vagyok a csapattal” – fogalmazott a meccs után Hannu Järvenpää, a fehérváriak edzője. 

A Volán a katasztrofális szezonkezdet után egyre több életjelet mutatott az idén, a tizenkét csapatos EBEL-ben jelenleg már a hetedik helyen áll. 

Eredmény:
Fehérvár AV19–EHC Liwest Black Wings Linz (osztrák) 8-4 (3-1, 1-2, 4-1)
A Fehérvár gólszerzői: Gilbert (8.), Harty (18.), Hári (19., 58.), Manavian (25.), Kóger (49.), Erdély (59., 60.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.