Lázas edzőkeresés Székesfehérváron

Egyelőre átmeneti tandem vezeti a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatot, szezon közben igen nehéz pótolni a kirúgott francia trénert.

2017. 12. 01. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán megvált francia edzőjétől, Benoit Laporte-tól a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat, a sikertelen ősz miatt bekövetkezett változást viszont nem követi még a szükségszerű következő, a klubnál nem találták meg a mester utódját, átmenetileg az eddigi segítők, Clint Thonrton és Énekes Lajos irányítja a csapatot, például az azonnal következő, Villach elleni osztrák bajnoki (EBEL) rangadón.

„Nemsoká be tudjuk jelenteni az új edzőt, persze ilyenkor, a szezon közben behatároltak a lehetőségeink. Bízunk benne, hogy olyan megoldást sikerül találnunk, amellyel még teljesíthetők az idény előtt kitűzött célok” – fogalmazott a sportköztévének péntek reggel Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 menedzsere.

És hogy mi volt a cél? Természetesen Szélig szerint a versenyképesség, ami EBEL-rájátszást jelentett volna idén. Ez Szélig Viktor szerint még egyébként egy nagy feltámadással el is érhető, még ha ez jelenleg, a tabella utolsó előtti helyéről indulva kicsit vakmerőnek is tűnik, ám szerinte a lebonyolítási rendszer miatt nem az, még a középszakaszból is be lehet jutni a végjátékba Ausztriában.

Azt Szélig is elismeri, hogy nem egyedül a francia tréner felelős a vesszőfutásért Fehérváron, a döntéseket a konkrét játékszituációban ugyanis a jégkorongozók hozták meg, ő mindenesetre bizakodik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.