Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szilveszteri Vizesgála: Kozma Dominik nyerte a férfiak úszóparadéját

A nők páros versenyében Jakabos Zsuzsanna diadalmaskodott.

MTI
2017. 12. 30. 18:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csak egy maradhat! elnevezésű, kieséses úszóversenyen Kozma mögött a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Verrasztó Dávid (FTC) végzett a második helyen, a harmadik az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok (Egri UK) lett.

A nők páros versenyében az Európa-bajnok (Győr USE) diadalmaskodott a junior Európa- és világbajnoki aranyérmes Késely Ajnával (Kőbánya SC) szemben.

A Kajakfutam bajnokokkal nevet viselő váltóversenyben a Szabó Ágnes, Medveczky Erika, Balaska Márk, Birkás Balázs összetételű egység győzött a csupa olimpiai bajnokból összeálló Szabó Gabriella, Storcz Botond, Dombi Rudolf kvartett előtt, amelynek utolsó tagja dupla távot teljesített.

A gálán egy kispályás találkozón megmérkőzött egymással az elmúlt két évtized világeseményein érmet nyert magyar vízilabdázókból kialakított két alkalmi csapat is. Medencébe ugrott többek között Kásás Tamás, Kiss Gergely, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián és Gangl Edina is. A programot búvárúszó-, szinkronúszó- és kajakpóló-bemutató színesítette, s a nézők ízelítőt kaphattak a medencés sárkányhajózásból is.

Az esemény délelőtti felvezetéseként az amatőr sportolóknak lehetőségük nyílt teljesíteni az Olimpiai ötpróba program 500 és 1500 méteres úszószámát. Kiss Gergely, az ötpróba egyik nagykövete bejelentette, hogy idén összesen hatvan rendezvényt tartottak az ötpróbázóknak, jövőre szeretnék ezt a számot nyolcvan fölé emelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.