Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Alexis Sánchez a Manchester Unitedben folytatja pályafutását

A brit sajtó szerint ő lesz a Premier League legjobban kereső játékosa.

MTI
2018. 01. 22. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexis Sánchez a Manchester United labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Sánchez vasárnap magánrepülőgéppel utazott Manchesterbe, ahol a klub edzőközpontjában átesett a szerződés előtti, szokásos orvosi vizsgálatokon. A manchesteri együttes Facebook-oldalán hétfőn megjelent videó szerint a 29 esztendős, chilei támadó a hetes számú mezben játszik majd. Azt egyelőre nem tudni, Sánchez mennyi időre kötelezte el magát új együtteséhez.

„Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a világ egyik legnagyobb klubjához. Csodálatos három és fél évet töltöttem az Arsenalban, de nem tudtam visszautasítani, hogy egy történelmi stadionban játsszak, és José Mourinhóval dolgozzak együtt” – jelentette ki a klub honlapján Sánchez.

„Alexis a világ egyik legjobb támadója, vele még jobb lesz a fiatal és tehetséges játékosokból álló csatársorunk” – nyilatkozta új labdarúgójáról Mourinho.

Az angol sajtó úgy tudja: Sánchez heti 500 ezer fontos (175,5 millió forintos) fizetésével a Premier League legjobban kereső játékosa lesz.

A United Sánchezért – akinek a szezon végén lejárt volna a szerződése Londonban – cserébe az örmény Henrih Mhitarjant adja oda az Arsenalnak.

A chilei támadó 2014 nyarán az FC Barcelonából igazolt a londoniakhoz, akiknél 122 bajnokin 60 gólt szerzett és 27 gólpasszt adott. A most zajló szezonban 19 meccsen 7 gól és 3 gólpassz a mérlege.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.