Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Átlépte az 50 eurós határt a napi síjegyek ára Ausztriában

Aki csak egy napot síel Ausztriában, az is legalább 15 ezer forintnyit költhet felvonóra.

MN
2018. 01. 02. 20:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

50 euró fölé kúsztak a napijegyárak számos osztrák síterepen – írja a Síelők.hu.

Néhány évvel ezelőtt nagyon lassan közelítettek a napijegyárak a lélektani határ, az 50 euró felé. Hiába léptük át, a síterepek továbbra sem lettek kevésbé szívbajosak, és nagyobb léptékben emelték az árakat. Most ott tartunk, hogy közel 30 osztrák síterepen drágább a napijegy 50 eurónál (körülbelül 15 500 forint) – részletezi a szakportál.

Emlékeztetnek rá: egy üzemeltetői konferencián elhangzott korábbi vélemény szerint az osztrák síterepek harmada veszteséges, harmada nullszaldó körüli, a maradék harmad pedig nyereséges. Ezek azok, amelyek a Ski Amadétól nyugatra folyamatosan fejlesztenek, és ennek árát a bérletekben is érvényesítik.

A legtöbbet egy napijegyért a tiroli Kitzbühel síterepén kell fizetni. Az idei főszezontól már 55 eurót. Itt tavaly még csak 53 euróba került a napijegy. Idén emelt 53 euróra négy osztrák topsíterep: Sölden, Ischgl, Saalbach és Ski Arlberg – ismerteti a honlap a friss árakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.